Nieuwe Vide

Uitgangspunten: Experiment : kunstenaarsschap / kunstenaar als curator / i nstallatiekunst / werkplek / werkproces / materialen / installatie / locatie specifiek werken (broedplaats en buiten terrein)

Sinds 1997 programmeert Nieuwe Vide reeksen van tentoonstellingen, festivals en manifestaties met als kerngebied de hedendaagse beeldende kunst, maar met een steeds groeiende focus op de grensgebieden met andere vormen, disciplines en media.

Minckelersweg 6

Als uitgangspunt voor de programmering van Nieuwe Vide wordt de constatering gehanteerd dat het gebied van de jonge hedendaagse kunst, de kunst van nu, een steeds veranderlijk gebied is. Veel beeldend kunstenaars in deze tijd bevinden zich in een continu dynamisch proces, waarin zij steeds opnieuw het begrip van de kunst en hun eigen positie hierbinnen herformuleren. En ook de vorm die het kunstenaarschap kan aannemen is niet langer van tevoren bepaald en statisch -net zoals de middelen die de kunstenaar hiertoe ter beschikking staan. De hedendaags beeldend kunstenaar kan een schilder of beeldhouwer zijn, maar ook een cineast of vormgever, een animator of data-analist, een computerprogrammeur of een stripfiguur. Dit – en nog veel meer – behoort nog steeds tot het domein van de beeldende kunst.

Website van de Nieuwe Vide